top of page

Grootmeesters van de WTSDA

Cho Dae Kwan Chang Nim
Jae Chul Shin

December 20, 1936 – July 9, 2012

Grootmeester Jae C. Shin is de oprichter van de World Tang Soo Do Association en is tegenwoordig een van de leidende figuren van vechtsporten in de wereld.

Hij werd in 1936 in Korea geboren en begon zijn lange en indrukwekkende carrière in vechtsporten op twaalfjarige leeftijd. Tijdens zijn jeugd inspireerde een onbekende monnik hem aanvankelijk tot een sterk verlangen om vechtsporten te leren. Later sloot hij zich aan bij Seoul Moo Duk Kwan Central Gym en begon hij serieus te studeren bij Grootmeester Hwang Kee, een grondlegger van het Koreaanse Moo Duk Kwan-systeem.

Tegen de tijd dat hij 1e Dan was, was hij zijn onderwijscarrière al begonnen als assistent-instructeur bij de centrale sportschool. Daarna gaf hij les aan de Korean University, Seoul Central YMCA, verschillende hogescholen en vele politie- en militaire instellingen. Zijn jarenlange ervaring met lesgeven en zijn extreme toewijding hebben bijgedragen aan zijn wetenschappelijke en unieke methoden om Tang Soo Do te onderwijzen. Zijn zes expertisegebieden omvatten zelfverdediging, vormen, breken, wapens, gezondheidszorg en meditatie. Hij heeft deze afzonderlijke kunsten ontwikkeld tot een van de beste en meest effectieve vechtsporten; Het World Tang Soo Do-systeem.

Toen hij in 1958 werd aangeworven bij de Koreaanse luchtmacht, had hij zijn eerste ervaring met lesgeven aan Amerikaanse soldaten. Na het behalen van zijn masterdiploma in politieke wetenschappen aan de Universiteit van Korea, kwam hij in 1968 naar de Verenigde Staten om zijn onderwijs aan buitenlandse studenten uit te breiden.

In het jaar dat hij naar de Verenigde Staten van Amerika kwam, eerde Black Belt Magazine hem voor altijd door een volledig hoofdstuk aan hem te wijden in het boek "20th Century Warriors", waardoor hij in het gezelschap kwam van de meest legendarische vechtsporters ooit. Grootmeester Shin, een van de meest gerespecteerde en bekende meesters van deze eeuw, is een van de weinige meesters die zijn hele leven heeft gewijd aan de traditionele krijgskunsten. Naast het aandringen op gedisciplineerde, rigoureuze training en veeleisende technieken, heeft hij altijd gepreekt dat de echte waarde van vechtsporttraining ligt in de toepassing in het dagelijks leven. Kinderen lesgeven is een van zijn favoriete bezigheden en hij is een expert geworden in de ontwikkeling van kinderen. Zijn advies aan zijn Black Belt-instructeurs is een goed advies voor allerlei soorten leraren: “Als je je capaciteiten als instructeur onderzoekt, onderzoek dan de manieren, houdingen, schoolrapporten en gezondheidstoestand van je jonge leerling. Hun verbeteringen zouden die van jou moeten weerspiegelen.”

Hij bracht drie motto's naar voren voor zijn leiderschap van bijna 8.000 leden van de zwarte band: traditionalisme, professionaliteit en broederschap en hij neemt deze kwaliteiten met zich mee, waar hij ook reist en lesgeeft. Grootmeester Shin wordt gerespecteerd als een echte leider, leraar en meester der meesters.

In 2022 werdt hij "Cho Dae Kwan Chang Nim" genoemd. Dat betekend "Eerste Grootmeester". Deze titel is zo uniek, hij mag ook niet aan andere Grootmeesters gegeven worden.

Kwan Chang Nim Robert Beaudoin
December 4, 1942 - January 29, 2020

Grootmeester Robert Beaudoin was een chartermeester van de World Tang Soo Do Association en was de vader van de traditionele Tang Soo Do in New England.

Hij werd geboren in Cincinnati, Ohio in 1942 en groeide op in Connecticut. Nadat hij bij de luchtmacht was gekomen en was geselecteerd voor een speciaal taalprogramma aan de Yale University, werd hij gestationeerd op Osan Air Base in Korea en maakte hij voor het eerst kennis met de vechtsporten. In 1962 begon hij te trainen in Tang Soo Do onder grootmeester Jae C. Shin. Deze datum markeert het begin van een student/leraar/vriend-relatie die de twee meer dan 50 jaar zouden delen. Op 12 mei 1963 testte grootmeester Beaudoin voor zijn zwarte band in Inchon, Korea voor grootmeester Hwang Kee en grootmeester Shin.

Na zijn terugkeer in de Verenigde Staten richtte hij zijn eerste school op in Roswell, New Mexico, terwijl hij zijn tijd bij de luchtmacht afrondde op Walker Air Force Base. De school bleek zo succesvol dat ze verder ging dan alleen de militairen en ook vrouwen en kinderen omvatte. Na het voltooien van zijn militaire dienst keerde hij terug naar Connecticut en opende de Academy of Karate in 1965. Ondertussen trouwde hij met JoAnn Conway, met wie hij Jennifer en Eric opvoedde, behaalde een Bachelor of Science Degree aan de University of Connecticut, een Masters degree aan Trinity College, en voltooide zijn doctoraat in het onderwijs aan de Argosy University in Sarasota, Florida.

Nadat Grandmaster Shin in 1968 naar de Verenigde Staten kwam en zijn school opende, reed Grandmaster Beaudoin regelmatig met groepen van zijn studenten naar New Jersey om zijn training en vriendschap met Grandmaster Shin voort te zetten. In juli 1971 promoveerde grootmeester Shin grootmeester Beaudoin tot de rang van meester in een speciale presentatie door zijn eigen meesterriem af te doen en deze om grootmeester Beaudoin te binden. In de daaropvolgende jaren groeide zijn studio en door zijn inspanningen en die van zijn studenten verspreidde Tang Soo Do zich over de regio New England.

Grootmeester Beaudoin combineerde zijn ervaring in het lesgeven in vechtsporten en zijn doctoraat in het onderwijs door het bedrijf Quality Training and Consulting op te starten en leiderschapstrainingsprogramma's te geven voor particuliere en openbare organisaties. Hij heeft gediend als universiteitsprofessor aan de Universiteit van Connecticut, adjunct-professor aan Post University, Illinois State University en de University of New Haven. Zijn combinatie van leiderschap en onderwijsvaardigheden heeft hem geholpen het vermogen te ontwikkelen om studenten van Tiny Tigers tot senioren les te geven.

 

Grootmeester Beaudoin werd gepromoveerd tot de rang van 8e Dan op de Wereldkampioenschappen 2010 op hetzelfde evenement waar Grootmeester Shin werd gepromoveerd tot 9e Dan. Tijdens zijn vechtsportcarrière was loyaliteit een van de centrale principes van zijn training en een van de belangrijkste eigenschappen die hij aan zijn studenten heeft doorgegeven. Toen hij zijn ambtstermijn als grootmeester van de World Tang Soo Do Association begon, had hij gevraagd om eenheid en loyaliteit tussen alle meesters, instructeurs en studenten om de visie van onze oprichter, grootmeester Shin, voort te zetten.

Kwan Chang Nim William Strong

Grootmeester William Strong begon zijn vechtsporttraining in Tae Kwon Do via het Jhoon Rhee Institute in Austin, Texas, toen hij een niet-gegradueerde student was aan de Universiteit van Texas. Hij vervolgde zijn opleiding nadat hij in 1972 naar Alabama was verhuisd en behaalde zijn 1e Dan van het Alabama Karate Institute in 1974 en zijn 2e Dan van de Kuk Ki Won in 1977, beide in Tae Kwon Do. Hij behaalde zijn 3e en 4e Dan van de Koreaanse Tang Soo Do Association, Moo Duk Kwan, Hwang Kee, President, respectievelijk in 1981 en 1983. In 1986 trad hij toe tot de World Tang Soo Do Association en behaalde zijn 5e, 6e en 7e Dan-promoties van grootmeester Jae C. Shin en zijn 8e Dan van grootmeester Robert Beaudoin op het Wereldkampioenschap 2014. De WTSDA-raad van bestuur heeft zijn promotie tot 9e Dan in de herfst van 2020 aanbevolen en goedgekeurd met de formele ceremonie in oktober 2021 tijdens het US National Championship.

Grootmeester Strong opende zijn eerste studio in 1975 en bleef de volgende 40 jaar managen en lesgeven. Hij heeft de World Tang Soo Do Association gediend als voorzitter van de lidmaatschapscommissie 1987-1990, technisch adviescoördinator 1990-1995, voorzitter van de technische adviescommissie 1995-2014 en directeur van US Masters' Clinics 1991-2014. Hij was ook secretaris-generaal van de WTSDA en blijft lid van de raad van bestuur, het uitvoerend comité, het bestuurscomité en het publicatiecomité.

Op 1 april 2017 keurde de raad van bestuur Grandmaster Strong goed als voorzitter van de World Tang Soo Do Association. Hij begon het presidentschap op 15 mei 2017. In deze functie is hij verantwoordelijk voor tal van administratieve taken voor de World Tang Soo Do Association en de WTSD Foundation.

 

Op 9 oktober 2021 werd Grootmeester Strong gepromoveerd tot 9e Dan.

Boo Kwan Chang Nim Mujahid Khan

Boo Kwan Chang Nim Mujahid Khan wordt momenteel erkend als een 8e Dan (Pal dan 팔단) instructeur in de World Tang Soo Do Association. Hij traint al meer dan 48 jaar in vechtsporten en heeft vele onderscheidingen ontvangen, waaronder Instructeur van het jaar 1987 en vele andere onderscheidingen en waarderingsonderscheidingen van de Vereniging.

BKCN Khan is de regionale directeur voor regio #11, die West-Europa omvat. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen. De hele familie beoefent Tang Soo Do. Zijn vrouw Dawn is een Oh Dan Master, dochter Noreen is ook een Oh Dan Master, dochter Aisha is een Sah dan Master, en de nieuwste rekruut, jongste dochter Safiya is een E dan.

"Ik geef elke les zelf les, van de basisopwarming tot het einde van de les", zegt BKCN Khan. "Ik vind dat studenten voor mijn onderwijs betalen en dat ze dat ook moeten krijgen".

Enkele van de favoriete citaten van BKCN Khan zijn:

"Niets is te moeilijk voor een gezonde geest"

"Tang Soo Do IS GEEN bestemming, het is een reis"

"Mijn naam is Mujahid Khan en ik ben geboren in Kasjmir, Pakistan. Ik kwam in oktober 1970 in Engeland wonen toen mijn ouders hierheen emigreerden. Mijn huidige rang is Pal Dan. Ik behaalde mijn Master's belt in juli 1989 in Nederland op de Europese Kampioenschap dat jaar. Ik was vereerd dat mijn Master-rang werd gepresenteerd in het bijzijn van alle Europese leden. Het was een voorrecht om deze aan mij te laten overhandigen door Grandmaster Shin. Het gevoel was onbeschrijfelijk, aangezien ik de eerste European Master in WTSD was op Het was een droom waarvan ik nooit had gedacht dat die werkelijkheid zou worden!

Ik ben momenteel de Europese directeur voor regio #11, die heel West-Europa omvat. Ik ben ook de hoofdinstructeur voor Groot-Brittannië TSD. Ik run mijn eigen studio's in Alconbury (een Amerikaanse luchtmachtbasis), Huntingdon en St.Ives. Al mijn studio's bevinden zich in de omgeving van Cambridgeshire. Ik ben getrouwd en heb 3 dochters. Mijn vrouw Dawn is een Oh Dan Master, mijn oudste dochter Noreen is ook een Oh Dan Master, Aisha is nu een Sah Dan Master en onze jongste, Safiya is een E Dan. We gaan als een gezin om ELKE DAG les te geven en te trainen! Dawn, Aisha en Safiya helpen me regelmatig bij het geven van mijn lessen en bij het zelf oefenen van TSD.

Ik begon TSD begin 1974 in een dorp genaamd Buckden in Cambridgeshire. Een vriend van mij met wie ik samenwerkte, beoefende TSD en stelde me ermee voor. Mijn eerste instructeur was een Amerikaanse militair genaamd Stephen Coleman. Hij was een 2e Dan in TSD. Ik herinner me hem nog goed. Hij is een zeer grote man met UITSTEKENDE vaardigheden in vechtsporten.

Ik organiseer verschillende fondsenwervende evenementen, voornamelijk ten behoeve van het World Headquarters Building Fund. De meest unieke die ik heb gehouden, is een veiling om geld in te zamelen voor het Headquarters Fund. Ik heb mijn persoonlijke bezittingen geveild, sommige waren ERG sentimenteel, zoals mijn 5e Dan Master's Sword dat ik tijdens mijn promotieceremonie ontving. Ook heb ik mijn Master's belt en nog wat andere bijzondere items geveild. Een die ik nooit zal vergeten is de dobohk die ik droeg bij het maken van Kwan Chang Nim's Volume 3 Book-DAE RYUN. We hebben meer dan $ 7000.00 opgehaald bij deze VEILING!!

Tot slot wil ik een paar van mijn persoonlijke overtuigingen delen. Ze zijn dat het succes van Martial Arts is om door te zetten en niet achterom te kijken. Onthoud ook dat je alleen uit je training haalt wat je erin stopt!! Succes komt door een positieve geest. Probeer altijd positief te zijn in wat je ook doet en op een dag zul je je doelen bereiken."

gm khan_edited.png
bottom of page